Autósbolt, ahova örömmel jár az ember

Milyen jó, hogy az autókba napellenzőt is felszereltek, így sokkal könnyebb dolgunk van, miközben a volánnál ülünk. Eléggé balesetveszélyes lenne, ha nem lenne az autóban napellenző, hiszen vezetni sem tudnánk, miközben a nap süt a szemünkbe. Én személy szerint amúgy is néha félek az úton, mert mindenki annyira száguldozik. Hogyha még arra is ügyelnem kellene, hogy a nap a szemembe süt, akkor biztos, hogy még jobban idegeskednék vezetés közben.

Egy hónapja vidékre mentem, nagyon hosszú volt az út, és amúgy is annyira álmos és fáradt voltam, már minden bajom volt. És persze pont, amikor siettem volna, és örültem volna, hogy végre odaérjek, akkor hallottam egy nagy puffanást. Arrébb kellett állnom, ugyanis az én autómból jött ez a hang. Út közben ment tönkre az autóm, és meg kellett várnom, míg jön valaki segíteni. Nálam szinte semmilyen szerszám nem volt, úgyhogy ott álltam az autómmal az út szélén és vártam, hogy végre megérkezzen a segítség, mert így ugye nem tudtam folytatni az utat. Mondanom sem kell milyen mérges voltam. Azon gondolkoztam, hogyan fogom kifizetni majd az autómentőket, akik a segítettek. Szerencsére azonban a napellenzőbe régebben tettem egy kis pénzt, hogy ha bármikor előfordul valami, és nálam nincs egy forint sem, akkor legyen tartalékom. A napellenzőkben ugye vannak kis rekeszek, ahova mindenfélét be lehet tenni. Na, hát én is odatettem a pénzt, így már nem is volt gond.

Amikor múltkor elmentem elsősegély dobozt venni, azon gondolkoztam, hogy kellene vennem egy-két tisztítószert és különböző dolgokat, amikkel az autó belsejét ki tudom takarítani, hiszen ráférne már egy takarítás is. Ilyenkor nyáron mindig sokkal hamarabb porosodik minden az autóban is, mivel állandóan lehúzva vannak az ablakok és így minden por beszáll az autóba. Ugyan ez van a lakásokban is, mivel állandóan nyitva vannak az ablakok és az ajtó is szellőztetés miatt. Nem örülök neki, hogy állandóan törölgetni kell a port, de hát ez van. Nem lehet ez ellen mit tenni.

Éppen ezért, hogy ne csak a lakás csillogjon a nagytakarítás után, hanem az autó is, vennem kell néhány autóápolási terméket. Pont valamelyik nap telefonáltam apukámmal, mondtam neki, hogy az egyik hétvégére éppen autótakarítást terveztem, és vennem kell néhány dolgot, ő pedig egyből megragadta az alkalmat, ugyanis neki motorolaj kellett, így megkért, hogy ha már megyek az autósboltba, akkor vegyem meg neki is a motorolajat.

Van olyan autósbolt, ezt még apukám mesélte, hogy annyira rossz helyen volt a bolt, hogy nem volt szinte semmi forgalmuk, mert senki nem járt oda. Ráadásul nem is nagyon hirdették magukat, így az üzlet nem sokáig működött. Szerencsére az autósbolt, ahova én járok, már egy ideje nagyon jól beválik és semmi panaszom nincs rá. Éppen ezért szoktam másoknak is ajánlani, ha éppen szóba jön a téma vagy rákérdeznek. Volt már pár ember, aki az én ajánlásommal ment oda és vásárolt ott náluk. Az a jó, hogy több helyen is üzemelnek, így lehet választani, hogy az ember melyik üzletbe szeretne menni. Az egyik üzletük hozzám elég közel van, így én mindig abba az egybe járok. Néha szokták is mondani, hogy furcsa nőt látni a boltban, mert általában mindig férfiak mennek hozzájuk. Én kedvelem az autósbolt kinézetét is, szerintem nagyon jól van az üzlet belseje is kialakítva.

Most, hogy elköltöttem az autómentőre a pénzt, ami a napellenzőben volt, ismét kell tennem oda egy kis dugi pénzt, mert ha megint történik valami, akkor biztonsági okokból legyen az autóban pénz. Nehogy utána meg ebből legyen a gond. Aztán lehet, hogy majd pont az autósbolt pénztáránál fogok vele fizetni, és megint elköltöm, mert általában mindig ez van, hogy ott sokat költök. Biztos apukám megint akkor fogja eldönteni, hogy neki még pár dolog kelleni és vegyek neki. Ezt már akkor játsszuk el, amikor már a boltban vagyok és nincs nálam elég pénz. Mindig jól tud időzíteni. De éppen ezért találtam ki ezt a jó kis megoldást, és tök jól beválik. Más nő rúzst és smink készletet tart az autójában, én viszont még megtoldom egy kis pénzzel is, hiszen ismerem magamat, képes vagyok elmenni vásárolni úgy, hogy otthon hagyom a pénztárcám. Néha ezzel már a saját agyamra megyek, eléggé feledékeny vagyok. De ez általában akkor fordul elő, amikor nagyon fáradt vagyok és kialvatlan. De szerintem ezzel mások is így vannak. Szerencsére azért még nem hagytam el így semmimet sem, le is kell ezt gyorsan kopognom, nehogy történjen velem valami a jövőben.