Fizetés után: Napellenző vagy új fürdőszoba?

Feleségemmel egy családi házban élünk Budapesttől 15 kilométerre. Nem rég házasodtunk össze és a házat is nem régen vásároltuk. Persze vannak hiányosságai, de épp ezeket próbáljuk rendezni. Most éppen azon vacillálunk így nyár előtt, hogy rakassuk fel a napellenzőket a terasz fölé, vagy pedig ahogy Edit akarja, a fürdőszoba felújítására költsünk első körben.

Mivel nem akartam vitát, belementem, hogy első körben újítsuk fel akkor a fürdőszobát, de Editnek nem igazán volt ötlete ehhez. Megkerestünk hát egy olyan céget, akik fürdőszoba felújításában tudnak nekünk segíteni.

Amint felvettük velük a kapcsolatot, sőt már a honlapjuk első látogatása során is láttuk, hogy profik abban, amit csinálnak. Nagyon kedvesek voltak telefonon és ajánlatot is gyorsan kaptunk. Be kell vallanom, egy kicsit az elején el voltam szontyolodva, mert nagyon beleéltem már magam abba, hogy lesz egy remek napernyő a terasz fölött, pont addigra, mire jön a kiülős idő és tudok sörözni a barátaimmal nálunk. De Edit nem keresztbe tett?

Na jó, csak viccelek. Ahogy elkezdtük a közös munkát a céggel, azonnal megnyugodtam, mert olyan szinten jó tervekkel álltak elő, hogy Edittel teljesen le voltunk döbbenve. A fürdőszoba lesz az új kedvenc helységünk a házban.

Azért az előzményeket szeretném felvázolni, hogy mégis mi vezetett el az új fürdőszobáig…

Edit is és én is a vendéglátásban dolgoztunk mindig. Viszont soha nem sikerült megpályáznunk jobb pozíciókat, mert kevés volt a nyelvismeret. Ám tavaly úgy döntöttünk, hogy kimegyünk Ausztriába és szerencsét próbálunk, illetve gyűjtünk egy kis pénzt is. Mivel a németünk rohamosan fejlődött kint, ezért itthon egy nívós hotelben tudtunk elhelyezkedni és már nem fizikai munkát végeztünk, hanem irodait. Közben befejeztük mindketten a főiskolát is turizmus szakirányon, így jó eséllyel tudtuk megpályázni ezeket az állásokat. Gyakorlatilag ez az ausztriai munka segített minket hozzá, hogy most mind a ketten jól fizető állással rendelkezünk és emiatt tudtunk beruházni új fürdőszobára is. Mivel valóban jó a fizetésünk, így a napellenzőre se kell ám olyan sokat várni, jövő hónapban meglesz az is!