Napellenző, ami a gyerekeknek is örömet okoz

Az köztudott, hogy a napnak mennyi jótékony hatása van, főleg így most, tél felé járva, amikor mindenki szeretné magába szívni a nap gyenge sugarait, ahányszor csak alkalma adódik rá. Sajnos az ilyen alkalmak egyre fogyatkoznak, egyre rövidülnek a napsütéses órák, borult az ég, esik a hó vagy az eső. De még mostanában is meglephet minket az időjárás egy melegebb, verőfényes nappal, amikor mi is szívesen ülünk ki az udvarra, hogy beszívjunk egy kis d-vitamint. Ám attól még hogy tél van, most is nagyon fontos a napvédelem, hogy mindig bekenjünk magunkat a megfelelő krémmel, és lehetőleg ne tartózkodjunk a tűző napon délben.

Mindig próbálom erre rászoktatni a gyerekeimet is, de nehezen megy. Nem szeretik a nehéz krémeket, azt mondják ragad tőle a bőrük, és valahányszor előszedem a tubust, bemenekülnek a házba. Mégis akartam valamilyen megoldást, hogy azért a szabadban is legyenek, de ne védtelenül, a nap erősebb sugarainak kitéve.

Ezért nagyon fontos nekem, hogy beszéljek a napellenzőkről, mert a saját tapasztalatom az, hogy a gyerekeket ezzel lehet legjobban megóvni. Mégse a napon ülnek, árnyék van a fejük felett, de élvezhetik a jó levegő pozitív hatásait.

Igen ám, de ekkor jön a következő probléma, ugyanis a gyerekek nem szeretnek egy helyben ülni, nekik mindig szaladniuk, rohangálniuk kell, így folyton kimásznak a napvédő elől, ami így semmit sem ér. Már régóta gondolkoztam, hogy lehetne ezt a problémát megoldani, hogyan tudnám a gyerekeket a napvédő közelébe tartani, hogy ne fussanak folyton ki alóla.

Aztán rájöttem, hogy mi lehet a gondjuk: az előző napvédő elég csúnya és megfakult már, gyászos szürke színe volt, nem túl vonzó egy gyereknek. Így nem volt más lehetőség, új ernyőt kellett valahonnan szereznem, ami talán jobban leköti őket, és szívesebben játszanak így alatta.

Viszont nem volt pénzem most sok ezer forintot kiadni egy vadi új ernyőre, ráadásul így most télen, az ünnepek előtt nem sokkal. Most ráadásul ki se tudjuk annyira használni, mint nyáron, hisz jön a rossz idő.

Erről beszéltem éppen az egyik barátommal, aki azt mondta, vehetnék használtan is. Ajánlott is egy remek oldalt, ő is ott vett új alkatrészt a motorjához, amikor az meghibásodott. Azt mondta, nagyon simán ment az adásvétel, és elégedett volt teljes mértékben a termékekkel is, amiket így sikerült elég olcsón beszereznie.

Így hát én is elkezdetem böngészni ezt az oldalt, és meglepődtem, milyen sok különféle termék megtalálható rajta. Több kategória van is fent, lehet például ruhákat, alkatrészeket, kerti bútort, játékokat, műszaki cikkeket, akár egy telefont is lehet ott venni vagy eladni. Átnéztem a választékot, és többféle napellenzőt is találtam, de ezek mind egyszínűek voltak, nem olyan, amit akartam volna. Aztán találtam egy szép színeset, pirosat fekete pöttyökkel, épp úgy nézett ki mint egy katica háta. Tudtam, hogy a gyerekeimnek is tetszene, és ez alatt sokkal szívesebben játszanának, nem futnának ki mindig az erős napsütésbe.

Tehát megtaláltam az általam megálmodott darabot, már csak meg kellett rendelni. Nagyon praktikus volt, hogy lakóhely szerint is lehetett keresni, így  nem kellett hosszú órákat autózni a termékért. Felvettem a kapcsolatot a termék eladójával, és ő nagyon készségesen küldött nekem még pontosabb adatokat is, például a napellenző pontos méretét. Miután mindent megbeszéltünk, el is mentem hozzá, és megtörtént az adásvétel.

Azóta is nagyon elégedettek vagyunk a napellenzővel, még a gyerekeim nagyon szeretik, szívesen vannak alatta, most már inkább ott játszanak, mint az udvar többi részén. Így védve vannak nap káros sugaraitól is.

Nekem nagyon megtetszett ez az apróhirdetési oldal, szerintem a régi napellenzőnket fel fogom tenni eladásra, hisz nincs különösebb baja, csak egy kicsit kopott. De más attól még nyugodtan használhatja, nem mindenkinek van pénze egy vadi úja darabot megvenni. Ráadásul ezen az oldalon az apróhirdetés ingyen van az eladóknak is. Úgyhogy még akár nyerhetek is azon, hogy megszabadultunk a régi napellenzőtől.