Polcrendszer beszerzés az árnyékológyárban

Egy árnyékológyárban dolgozom csoportvezetőként, cégünk különböző árnyékolástechnikai termékek előállításával, tárolásával, szállításával, forgalmazásával foglalkozik. Elsőre ugyan nem hangzik túl izgalmasan a dolog, de meg lehet találni a szépet a kereskedelem ezen oldalában is. Én például szeretem a csoportom útját egyengetni, a srácok igen aktívak, látom rajtuk, hogy szeretnek bejárni és itt dolgozni. A raktár karbantartása és a raktári munka felügyelete is alánk tartozik, ezért mikor felmerült a felsővezetés körében egy új salgó polcszerkezet beszerzése a régi, elavult elemek helyére, engem kerestek meg, hogy bonyolítsam le a beszerzést. Mivel igen összetett, raklapos polcrendszerre volt szükségünk, felelősségteljes feladatnak tartottam és nagyon komolyan vettem a dolgot. A napellenzők, különféle ernyők, árnyékoló vásznak, sátorok tárolása igen nagy terhet rótt az őket tartó polcokra, ezért is avultak el azok, amiket eddig használtunk. Az eddigi beszállító nem volt megbízható, sokszor késett a megrendelések leszállításával és a termékek minősége is erősen kifogásolható volt. Mikor nekiálltam keresni egy új céget, akivel kapcsolatba léphetnénk, nehéz dolgom volt, mert a piacon elérhető, salgó polcokat forgalmazó, gyártó cégek közül sokkal már volt rossz tapasztalatunk, az újakat pedig nem ismertem, így tartottam tőle, hogy megint belefutunk olyanba, aki csapnivaló munkát végez. Felhívtam a bátyámat, aki szintén egy nagy cégnél dolgozik, mint beszerzési munkatárs és megérdeklődtem tőle, tud-e ajánlani nekünk egy kiváló referenciákkal rendelkező raktári polcokat forgalmazó céget. Tőle hallottam először a Racking Log-ról. A pozitív vélemény után, amit a bátyámtól hallottam róluk, eldöntöttem, utána nézek, milyen is ez a vállalat.

A honlapjukra látogatva rögtön szembetűnő volt a minőség és az, hogy adnak a vásárlókra. Nem volt összecsapott, átláthatatlan kuszaság, mint sok másik általam felkeresett cég honlapja, hanem egyértelmű, egyszerűen áttekinthető menü és letisztult dizájn fogadja az oldalra látogatókat. Rengeteg féle polcrendszert forgalmaznak, de nekünk a raklapos polc volt a releváns, ezért arra kattintottam rá. Itt egy rövid leírásban összefoglalt információval és videóval is gazdagabb lettem, aminek köszönhetően tudtam, hogy jó helyen járok. Nagyon szimpatikusnak találtam őket, ezért úgy gondoltam, megér egy próbát egy előzetes felmérés és ajánlatkérés. A honlapon található telefonszámon kértem egy időpontot a raktárunk területén vizsgálatára, bár írásban is lehetett kérni, de én személy szerint jobban preferálom a személyes kontaktust, így az ember részletesebben elő tudja a kérdéseit és az esetleges kérdésekre a válaszokat. Egy korrekt dátumot kaptam, szerencsére nem kellett hónapokat várni rájuk. Mikor kijöttek felmérni, a szakavatott gárda hamar elvégezte a tanulmányozást és tájékoztattak, hogy a látottak alapján elkészítik az ajánlatot és megküldik nekünk. A felsőbb vezetőkkel való tárgyalással vártam addig, míg meg nem kapjuk az árakat, de miután azok megérkeztek és a realitásnak megfeleltek, felmentem megbeszélést tartani a főnökeimmel. Mivel nekik is tetszett a terv és a költségvetésünkbe is belefért az ajánlott összeg, kiadták az ukázt, hogy rendeljem meg a raktár polcokat. Egy ismételt telefonhívás során megtörtént a rendelés leadása, megküldték a szerződésünket is, amiben minden fontos dátum és a beruházással kapcsolatos dolgok szerepeltek, majd nem volt más feladatunk, mint várni, hogy kijöjjenek a lefixált időpontban és megkezdjék a szerelést.

A kiérkezés előtt korrekt módon tájékoztatva lettünk, engem hívtak fel, mert az én számom volt megadva kapcsolattartónak. A szerelőbagázs felkészülten érkezett, tudták, hova jönnek és milyen elképzeléseket fektettünk le az elején, így nem volt semmi macera a raklapos polcok összeszerelése alatt. Mivel egy hatalmas raktárról volt szó, a munka több napig elhúzódott, ezekre a napokra egy másik raktárat béreltünk, hogy addig se álljon le a munka nálunk és tudjuk teljesíteni a megrendeléseket. Miután elkészült a raktárunk új bútorzata, visszaköltözhettünk a jól megszokott helyünkre. A cég igazán minőségi munkát végzett, első ránézésre is nívós, színvonalas volt a polcrendszer. A számlát és a garanciapapírokat zökkenőmentesen megkaptuk, árváltozás nem történt, a szerződésben lefektetett megbízás teljes mértékben teljesült, mindenki elégedett volt a Racking Log munkájával. A polcokra visszakerültek az árnyékolóeszközök és mi pedig tovább folytathattuk a munkát, immár egy biztos polcrendszerrel a hátunk mögött.