Szülinapi kerti parti előkészületek

A nyáron imádok a kertben sütkérezni. Mármint nem magamat süttetem, illetve néha igen, de most a kerti grillezésekre gondolok. Sokszor áthívom a barátokat, szívesen jönnek is lakmározni, kezükben általában egy üveg itallal.

hélium palack
hélium palack

Az idei nyár első kerti mulatságát terveztem, amikor rájöttem, hogy több dolog is hiányzik ahhoz, hogy felhőtlenül, jól tudjuk magunkat érezni, a napsütésben is. A teraszra egész délután odasüt a nap, így muszáj lesz felszerelni egy napellenzőt. Ennek utána kell járnom, fogalmam sincs milyet kéne venni. Valószínűleg majd elmegyek egy nagyobb áruházba, ahol széles választék van és tudok megfelelőt találni.

A grillezéshez úgyis be kellett vásárolni. A húsokat, fűszereket és egyéb hozzávalókat már meg is vettem. A nagy nap előtt találtam meg a hélium palackot, amit tavaly lufi fújásra használtunk. Eszembe jutott, hogy ez most is jó program lenne, viszont a palack már üres volt. Gondoltam rendelek egy új hélium palackot, ahonnan szoktam. Most láttam csak, hogy nem is muszáj újat vennem, mert újratöltéssel is foglalkoznak. Nekem egy kis, 5 literes palackom van, ilyen bulikra pont elegendő.

A kerti partik hangulatát nagyon jól fel tudja dobni egy-két színes lufi. Főleg, ha héliummal töltjük meg és kikötjük szép sorban lebegni őket. Csináljunk sokat, mert biztos lesznek, akik azzal fogják szórakoztatni magukat és a szélesebb közönséget, hogy kidurrangatják a lufikat. Ma már rengeteg féle lufi közül választhatunk. Formájuk, színük is nagyon sokféle lehet, de akár világítós lufit is tudunk találni. Jó móka az is, ha nem fújjuk fel előre a lufikat, hanem a társasággal együtt csináljuk meg. Csak a napellenzőt el ne felejtsem még megvenni, anélkül álldogálhatnánk a tűző napon, valószínűleg nem sokaknak lenne kedve lufizni. Elég nagy napellenző kellene, hogy leárnyékolja az egész teraszt. A minősége se mindegy, jó lenne, ha évekig kitartana.

Visszatérve a hélium palackra, erről a weboldalról több méretben is lehet rendelni, 5, 10, 20, 27, de van 40 és 50 literes palack is. Tehát az igényeinknek megfelelően, akár eláraszthatjuk az egész udvart is lufi tömegekkel. Csak kössük is ki a lufikat valahova, ha sokáig szeretnénk gyönyörködni bennük. A nagyobb palackokat vállalkozások szokták rendelni, héliumos léggömbök töltésére is használhatják.

A kerti partikra, szülinapi zsúrokra elég a legkisebb méretű palack is. Ebből gond nélkül fel lehet fújni a lufikat. Sokan szoktak játszani a héliumos lufikkal, hogy beszívják belőle a gázt és ettől vicces, vékony hangon lehet beszélni. Ez visszafogottan csinálva jó móka lehet, de nagyon vigyázzunk, hogy ne vigyük túlzásba. A palackból, pedig sose próbáljunk meg szívni, mert az életveszélyes.