Útbaigazítás, német nyelvtanfolyamok Budapesten

Új munkára jelentkezek, de sajnos nem igazán ismerem jól azt a környéket, ahova mennem kell. Azt hiszem nem mondok sok újat azzal hogy Budapest hatalmas, és ha valaki nem ismeri minden szegletét, akkor az nem azt jelenti hogy tudatlan.

A fővárosunk Budapest

Pár éve az egyetem miatt költöztem fel Budapestre. El kell hogy mondjam, hogy nem terveztem, de oda ahova jelentkeztem egyetemre felvettek, de valami okból mégsem indították el azt a kurzus, így ezt az iskolát ajánlották fel helyette. Sokáig vacilláltam is, hogy én fent Budapesten, tuti hogy el fogok tévedni, és hogy mit is csinálnék fent, hiszen nem ismerek senkit sem.

Soha nem szeretem a fővárost annyira, hogy azt mondtam volna, hogy milyen szívesen élnék ott. Még anno amikor a tovább tanulás volt a téma, és az hogy esetleg kollégium, akkor azt mondtam, hogy bárhova, de ide nem. Látod, igaz a mondás, hogy soha ne mond azt, hogy soha, mert lásd, mint én is pár évvel később mégis csak itt kötöttem ki.train-station-690393_640

Nem volt könnyű a beilleszkedés, sőt igen csak nehezen ment, mire nem tévedtem el, nem másik buszra szálltam, vagy a metrón már automatikusan jó felé haladtam. Istenem, emlékszem, hogy eleinte hány alkalommal volt az, hogy lekéstem a metrót – tudom hamar jön és megy, de mégis- és várnom kellett a másikra. Hogy miért késtem mondjuk le? Mert rossz vonalra mentem. Hiába van térképed, addig amíg nem látod át a hálózatot, és nem érted meg, addig szerintem nem is tudsz közlekedni.

Mára mér megszoktam

Ma már sokkal jobb a helyzet, mint a kezdetekkor. Már olyan sincs képzeld, hogy rossz vonalra megyek, vagy nem tudom, hogy hova kell mennem. Persze bizonytalan sokszor vagyok, és ha idegen helyre kell mennem, akkor többször is megnézem, hogy most hova is kell mennem?. De ma már nagyon szuper a közlekedés is, és szerencsére a GPS is, így ha valamit nem tudok, akkor bekapcsolom.

Mondjuk kocsival soha nem akarnék közlekedni itt, mert biztosan össze is törném, akarva akaratlanul vagy folyton ledudálnának. Itt úgy érzem, hogy mindig sietek az emberek, és nem érnek rá semmire.

A munka keresés

Az egyetem után volt egy munka helyem, szerettem ott dolgozni, de a kollegám igen csak kötekedő volt piszkálódó, és vele nem tudtam kijönni, ezért néztem másik munka iránt. Ekkor találtam ezt, ahol most dolgozom. Persze azért az ismeretlen helyre most sem volt könnyű odatalálni, de végül csak sikerült. Bár ami azt illeti olyan szuper útbaigazítást kaptam, hoyg szerintem el sem lehetett volna téveszteni. Amennyire féltem tőle, annyira volt felesleges, ma már tudom

Az útbaigazítás

Próbáltuk letisztázni, hogy hova is kell mennem, mert nem ismertem azt a környéket. Végül abban maradtunk, hogy a valahányadik kerületben, mér nem emlékszem rá, hogy melyikben, és ebben a kereszteződésnél. Még azt is elmondta, hogy ha leszállok a harmadik megállóban a híd után, akkor az közelebb lesz. De ha ez nem lett volna elég, azt is elmondta, hogy ki van írva nagy betűkkel a szomszédban lévő cég tábla alatt hogy :német nyelvtanfolyamok Budapesten. Annyi információt kaptam, hogy most már biztosan nem téveszthetem el hogy hova is kell mennem.